Piet Lazeroms ; ras gebaseerd op de "Aarden"-

hokken uit de 60- en 70-er jaren

Vele hokken hebben met succes de duiven van Piet Lazeroms geintroduceerd.
In de vorige eeuw was Steenbergen en de omliggende dorpen het Mekka van de overnachtfond duivensport. De meerderheid van de liefhebbers die uitstekende resultaten behaalden op de grote fond hadden hun hokken opgebouwd met duiven van de Jan Aarden oorsprong.
Op advies van Piet De Weerd werden door Piet Lazeroms totale hokken gekocht, dit om ervoor te zorgen dat hij de beste duiven verkreeg. Jarenlang heeft Piet Lazeroms deze basis gebruikt om zijn eigen "Jan Aarden" kolonie te vormen.

In de jaren zeventig was Piet Lazeroms in staat om kopprijzen te winnen met zijn duiven. Later toen zijn gezondheid steeds slechter werd, was hij niet meer in staat om te concurreren op het hoogste niveau. Toch was hij nog steeds eigenaar van één van de beste en meest complete Jan Aarden hokken. Zijn duiven hadden en hebben nog steeds de uiterlijke kenmerken van de Steenbergse duiven uit het verleden, maar zijn nog steeds in staat om de strijd aan te gaan met de zogenaamde "moderne" fondduiven.

Meeste kwekers uit rechtstreekse Lazeroms duiven

Het is al bijna vijftien jaar geleden dat Piet Lazeroms is overleden. Het vinden van directe Lazeroms duiven, waar nog steeds jongen van gekweekt kunnen worden, is daarom zeer moeilijk of bijna onmogelijk.
In een constante zoektocht naar de pure Lazeroms duiven is het mogelijk geweest de kwekers, zoals momenteel vertegenwoordigd in onze hokken, te verzamelen. De meeste duiven worden onderling gekoppeld om het ras in stand te houden.

In de miniatuurafbeeldingen hieronder ziet u enkele van de Lazeroms kwekers. Door te klikken op de afbeelding vindt u een grotere foto en de bijbehorende stamboom.

Foto's Doffers

Foto's Duivinnen

Contact

Telefoon: +31.6.23686888
E-mail: info@dutchbreed.nl