Jac Steketee ; meester in het kweken

Jac Steketee bouwde zijn stam voornamelijk op met de duiven van Jan Cools. In het begin kwamen daar een aantal van Wanroy duiven bij en later introduceerde hij enkele duiven van de Piet Lazeroms stam (via de Gebr.Vroegindeweij).

De kruising met één van de duiven van het Lazeroms soort gaf hem de "Stayer" een uitstekend vlieger en kweker. Uit hetzelfde koppel werd ook de "Broer Stayer" geboren, hij won de 12e Nat. op een zware St.Vincent. Zijn huidige stam is gebaseerd op twee lijnen, die van de "Stayer" en van de "Marseille".

Door de jaren heen zijn veel liefhebbers zeer succesvol geweest met de introductie van de Steketee duiven. Tal van eerste prijzen Nationaal werden gewonnen door duiven die Steketee bloed in hun aderen hadden.

Beperkt aantal sterk ingeteelde Steketee's ....

Het aantal Steketee duiven op onze hokken is in verhouding vrij laag. Desalnietemin zijn degenen die er zitten uit de beste (oude) lijnen en voldoen, ondanks de mate van inteelt, volledig aan de verwachtingen.

Vanwege het feit dat deze duiven zo sterk zijn ingeteeld, hebben we besloten een aantal van deze duiven te kruisen met een Piet Lazeroms duif. In onze ogen een goede keus omdat er al een gehalte Lazeroms origine in de Steketee stam zit verweven.

Foto's kwekers

Contact

Telefoon: +31.6.23686888
E-mail: info@dutchbreed.nl