Twee liefhebbers met een passie voor de grote fond

Het idee om een kweekcentrum voor wedstrijdduiven op te zetten, werd geboren aan het eind van 2013. Op dat moment zijn wij (Bart en Hans) begonnen om de mogelijkheden van een gezamenlijk project te bespreken.
We zijn allebei duivenliefhebbers op middelbare leeftijd met een jarenlange ervaring in het kweken en spelen van duiven.
Het is onnodig te vermelden, maar wij wilden beginnen met duiven die gespecialiseerd zijn op de overnachtfond.
Bart heeft bewezen een top-liefhebber te zijn, zo won hij in 2013 dan ook het grote fond kampioenschap in Afdeling 12 en was ook 2014 weer een topjaar. Van zijn kant zal een bijdrage worden geleverd door de toevoeging van de kinderen van zijn Topvliegers.
Hans, de andere helft van het team, is meer gericht op de kant van het kweken. Als we kijken naar de kwekers in onze hokken, dan zult u gemakkelijk het type duif herkennen waar hij het meest van houdt.

Kweekhok op mooie locatie

Momenteel verblijven er meer dan 40 koppels op het kweekhok. In de loop van tijd zal dit aantal langzaam worden uitgebreid, enerzijds door het aanschaffen van nieuwe kwekers, anderzijds door interne aanvulling.

Met het oog op het kweken van "vliegduiven" zijn een aantal duiven van de verschillende "rassen" onderling gekruist. Daarnaast zijn er natuurlijk voldoende koppels waarvan beide duiven van hetzelfde ras zijn.

Contact

Mocht u meer informatie over ons kweekcentrum willen, of ons willen bezoeken, neem dan gerust contact met ons op.

Onze contactgegevens zijn :

Telefoon: +31.6.23686888 of +31.6.26392767
E-mail: info@dutchbreed.nl