Liefhebber met een passie voor de grote fond

Zoals u op de "Home" pagina kunt lezen bestaat het kweekcentrum niet meer.
Er is besloten er op kleinere schaal verder te gaan, een deel van de duiven zijn nog van het Piet Lazeroms origine, aangevuld met een aantal Steketee kwekers. Deze twee lijnen zijn beide gebaseerd op het onvolprezen ras Jan Aarden.

De Jan Aarden duiven hebben mij altijd aangetrokken. Fantastische duiven die alles hebben wat je kunt bedenken. Mijn eerste resultaat op St. Vincent, in 1976, werd behaald met een duif van het Jan Aarden soort. De vader was een doffer van Sprenkels en de moeder een dochter van de "Bonte 62" van Marijn van Geel.
Later zijn er nog vele duiven van het Aarden-ras op het hok gekomen, een paar voorbeelden : kleindochter "38", twee zonen "Barcelona Cools", twee zonen "017" Sprenkels , kleindochter "Dolle" en "Vlekje" etc.

De eerste Piet Lazeroms duiven kocht ik in 1981, later kreeg ik in 2003 weer de kans er een paar bij Piet op te halen. In 2010 kocht ik een aantal oude kwekers van 2001 en hiermee is de basis gelegd voor wat er zich nu nog op het hok bevindt.
Buiten de duiven met een Jan Aarden basis zijn er vanaf 2019 duiven bijgekomen van Noël Peiren. De meeste hiervan zijn rechtstreekse, aangevuld met een aantal afkomstig van andere hokken. Het is de bedoeling om met een beperkt aantal duiven uit deze lijn weer aan de vluchten deel te gaan nemen.

Kweekhok met focus op de Lazeromsduiven

Momenteel verblijven er ongeveer 20 koppels op het kweekhok.

Met het oog op het behouden van het Jan Aarden-soort van Piet Lazeroms zijn bijna alle duiven van dit soort aan elkaar gekoppeld. De kinderen uit deze koppels zijn het best geschikt om te kruisen met een fondduif van een andere origine.

Ook de Peiren-duiven zijn

Contact

Telefoon: +31.6.23686888
E-mail: info@dutchbreed.nl